Zingen voor je leven

Jorien Schepers

Door Jorien Schepers en Jetty de Vreede

Zingen voor je Leven Hengelo is onderdeel van het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. In deze koren wordt gezongen door mensen die met kanker te maken hebben (gehad). In totaal zijn er, over het hele land verspreid, 30 Zingen voor je Leven koren. Hengelo is daar dus een van. We zijn van start gegaan in september 2014. Onze eerste locatie was Het Nije Huis, maar binnen een paar maanden was die ruimte al te klein voor ons snel groeiende koor. Met veel plezier zingen we nu in De Dansende Os. Het koor heeft inmiddels 20 leden, mannen en vrouwen, en wordt geleid door Jorien Schepers. Eén keer in de veertien dagen komen we bij elkaar, op de maandagochtend. Voor ieder van ons is het een heerlijke start van de week.

Zingen geeft energie aan lichaam en geest. Het biedt ook troost, steun, kracht en vooral veel plezier. Dat we allemaal weet hebben van kanker kan voor verbinding zorgen.

Zingen voor je Leven Hengelo is een enthousiast en levendig koor, waar ruimte is om onszelf te laten horen en waar een luisterend oor is voor onze muziek, ons lied. We zingen, bewegen, en zijn op passende momenten samen stil. In het zingen en de stilte voelen we onze verbondenheid met onszelf, elkaar en de wereld. En we ervaren de energie, de troost en de vreugde die het zingen met zich meebrengt.

 

Programma van de ochtenden:

Stembevrijding
Voor de pauze geven we stem aan wat er in ons leeft. We maken ons lijf los, gaan met aandacht naar onze ademhaling, voelen wat ons op dat moment beweegt en laten onze stem vrijuit klinken. We zingen ons eigen lied, dat steeds weer anders klinkt.

Wereldmuziek en mantra’s
Na de pauze zingen we eenvoudige liederen en mantra’s uit alle windstreken. In verschillende talen, a capella, of met pianobegeleiding. Eenstemmig en vaak (spontaan) meerstemmig. Centraal staat de herhaling, een soms betoverende herhaling. Sommige liederen zijn ingetogen, andere zijn uitbundig en vreugdevol. Eigen inbreng is altijd mogelijk.

 

Jorien Schepers: Als zanger en stembevrijder is (improviserend) zingen voor mij een ontdekkingsreis die nooit ophoudt. Een reis waarin ik zingend mijn passie, vreugde, verdriet, …. een stem kan geven. Daar waar woorden vaak tekortschieten, kan ik, zonder woorden, vrijuit zingen wat er in mij leeft. Daarnaast ervaar ik in het samen zingen een diepe verbondenheid met iedereen om mij heen. Mijn hart gaat uit naar het begeleiden van mensen op hun ontdekkingsreis naar hun eigen stem, zodat deze weer gaat stromen en moeiteloos kan klinken.

 

Kennismaken of meezingen?
We zingen één keer in de veertien dagen op maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Voor exacte data, zie de agenda. Iedereen is welkom, man of vrouw, jong of oud. Zangervaring is niet nodig. De stem mag klinken op ieders eigen wijze. Als je belangstelling hebt ben je van harte welkom om een ochtend mee te komen zingen en te kijken of het je aanspreekt. 

Informatie

Lestijden: Maandagochtend (10.00 – 12.00)
Docent: Jorien Schepers
Meer info: Jetty de Vreede: 06-22838429 en op de eigen facebook-pagina onder de naam ‘zingen voor je leven Hengelo’
Mail: jettydevreede@gmail.com
Website: www.zingenvoorjeleven.nl

Wil je meer informatie, je opgeven, of een proefles aanvragen? Mail of bel dan rechtstreeks met Jetty!