Zen in Twente

Deze dagen zijn een uitstekende gelegenheid om in een ontspannen, open sfeer, kennis te kunnen maken met de zenweg en de betekenis daarvan voor je dagelijks leven. Het programma bestaat uit (begeleide) meditatie en een teisho (toespraak van een zenmeester). Een zenleraar, verbonden aan het klooster ZenRiver (www.zenrivertemple.org) zal vertellen over de essentie van Boeddhisme en de praktische beoefening van Zen. Ook is er ruime gelegenheid voor meditatie-instructie en vragen.

De ochtend is bedoeld voor zowel beginners als meer gevorderde meditatiebeoefenaars, en verder voor iedere belangstellende die inspiratie wil opdoen en praktische instructie wil ontvangen. Meer informatie vind je hieronder. Deze dag is er een in een serie bijeenkomsten die afgestemd zullen worden op de behoeften van de groep belangstellenden.

Het programma van de dag is als volgt:

9:00 inloop / koffie / thee /welkom
9:15 instructie / geleide meditatie
10:00 talk
10:45 zazen (zitmeditatie)
11:15 pauze
11:30 zazen (zitmeditatie)
11:45 vraag en antwoord
12:30 lunch*

Middagprogramma (optioneel)**

13:30 zazen (zitmeditatie)
14:00 kinhin (loopmeditatie)
14:10 zazen
14:40 kinhin
14:50 zazen
15:15 afsluiting
15:30 einde

 

* Het is een publiek geheim dat Zen River naast een authentieke zen traditie ook een uitstekende culinaire traditie kent. Daarom wordt deze ochtend, afgesloten met een eenvoudige informele vegetarische lunch met soep en broodjes (bij prijs inbegrepen).

** Tijdens de Zazen in het middagprogramma is er gelegenheid voor Daisan, dat is een persoonlijk onderhoud met de zenleraar.

S.v.p. vooraf aanmelden. Dit kan via het contactformulier op de website van Zen in Twente, of telefonisch/per sms: Martijn Vis, 0618118059. Voor nadere info kan ook een mail worden gestuurd naar info@zenintwente.nl

Kosten (kunnen ter plekke worden voldaan):

 

ochtendprogramma: € 15, inclusief vegetarische lunch
middagprogramma: € 10
dagprogramma: € 25, inclusief vegetarische lunch

Informatie

Lestijden: Zaterdag, 9:00 – 15:30
Docent: Zenleraren van Zenklooster Zen River
Mail: info@zenintwente.nl
Website: www.zenintwente.nl
Telefoon: Martijn Vis, 0618118059

Wil je meer informatie, je opgeven, of een proefles aanvragen? Mail of bel dan rechtstreeks met Martijn!