Hatha Yoga

Astrid Kuster

Deze lessen zijn een vervolg op de yogalessen van Astrid van afgelopen seizoenen aan de Prof. Lorentzstraat in Hengelo.

Yoga is doen en ervaren. Yoga maakt soepel, krachtig en stabiel, ook in mentale zin! Yoga heeft een gunstige werking op het zenuwstelsel en de organen. Lichaamsbewustwording, adembeheersing en aandachttraining werken positief op je fysieke en mentale balans. Niet alleen gedurende het uurtje op de les maar ook in het dagelijks leven werken de yoga-oefeningen positief door.

Astrid heeft de 4 jarige Amitabha yoga opleiding in Deventer gevolgd en in 2015 afgerond. Binnen de Amitabha opleiding zitten o.a. elementen van Okido Yoga en de ‘Aplomb principes’ van Noelle Perez. Aplomb is Frans voor ‘in het lood’, in de natuurlijke as staan. Bij het opbouwen van de yogahoudingen (Asana’s) vanuit het Aplomb principe voel je je gedragen in de ‘as’. Je ervaart een stabiele opbouw met een diep doorwerkend effect. Om het Aplomb effect te benadrukken, zijn vooroefeningen voor lichaamsbewustwording een vast onderdeel van deze yogalessen. Ze helpen om de Asana’s stabiel en ontspannen op te bouwen. Zoals eerder genoemd zitten in deze Hatha yogalessen ook elementen van Okido Yoga. Dit is een Japanse yoga vorm met een Boeddhistische achtergrond. Deze richt zich op het vergroten van de levenskracht, met een positieve mentale instelling en een sterk HARA voor Ki, de levensenergie.

Lesopbouw
De lessen zijn gevarieerd, met in elke les veel aandacht voor lenigheid, spierkracht, balans en ontspanning. Een les begint met een warming up, soms dynamisch grondend of rustig verstillend om bij jezelf te komen en te focussen. Vooroefeningen en yogahoudingen lopen speels door elkaar en in elkaar over. Adem- en ademruimte oefeningen komen op verschillende manieren in de lessen aan bod.

Hulpmiddelen, zoals blokken, kussens, banden, tennisbal, krukjes, worden op wisselende manieren in de les gebruikt. Ze helpen bij het loslaten van spierspanning en het vinden van steunpunten.

Elke les wordt afgesloten met een eindontspanning.

Voor meer informatie en kosten: www.yoga-met-astrid.nl

Informatie

Lestijden: Dinsdagochtend (9u15 en 10u45)
Docent: Astrid Kuster
Website: www.yoga-met-astrid.nl
Mail: info@yoga-met-astrid.nl
Telefoon: 06-12443486 of 074-2774225

Wil je meer informatie, je opgeven, of een proefles aanvragen? Mail of bel dan rechtstreeks met Astrid!