Hatha Yoga Flow

Iris Engeln

Namaste,

Mijn naam is Iris Engeln. Ongeveer 10 jaar geleden kwam ik aanraking met yoga. Ik begon thuis met het beoefenen van power yoga middels een DVD. Kort daarna ben ik lessen gaan volgen bij sport- en yogascholen en in 2015 heb ik mijn Hatha/Ashtanga yoga teacher training afgerond in India. Yoga geeft mij rust (geestelijk en lichamelijk), een positieve kijk op dingen en het geeft voldoening. Yoga is eigenlijk veel meer dan alleen de asana’s (fysieke oefeningen). Het is ook een levensstijl. Ik hoop mensen te kunnen inspireren en overtuigen dat yoga echt iets met je doet!

Waar is yoga nog meer goed voor?
Yoga is goed voor: concentratie, uithoudingsvermogen, focus, ontspanning, lenigheid, flexibiliteit, opbouw van spieren, kracht, zelfvertrouwen en balans.

Wat voor soort les kunnen kun je verwachten?
Ik geef “Hatha Yoga Flow”. Het tempo ligt dan ook iets hoger dan bij een “Hatha” yoga les. Elke twee maanden volgt er een nieuw thema. De les ziet er als volgt uit:

10 Minuten Warming up
25 Minuten Hatha Yoga Flow
15 Minuten Cooling down
10 Minuten Savasana (ontspanning of lichte meditatie)

Wanneer is de les?
De les vindt zondags plaats van 10 tot 11 uur. Na de les sluiten we af met thee en wat lekkers. Een heerlijk begin van de zondag!

Kan ik een gratis proefles volgen?
Jazeker, het is mogelijk om één gratis proefles te volgen.

Ik ben niet lenig en heb een slechte conditie. Is yoga dan wel iets voor mij?
Natuurlijk, iedereen kan yoga! Het is voor jong en oud. Het gaat er niet om hoe lenig je bent of hoe goed je conditie is. Het gaat er bij yoga om hoe je je voelt. Wanneer je je niet zo fit voelt, dan doe je het wat rustiger aan. Het is vooral belangrijk om naar je lichaam te luisteren en niets te forceren. De oefeningen kunnen ook zo aangepast worden dat iedereen op zijn of haar niveau yoga kan beoefenen.

Waarom zouden wij een les bij je komen volgen?
Ik vind persoonlijke aandacht belangrijk. Het is niet even een uurtje trainen en dat was het dan. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen. Om gezamenlijk een fijne sfeer neer te zetten hoop ik een kleine vaste groep te hebben op de zondagochtend.

Wat is normaal de contributie per maand?
De Hatha Yoga Flow les per week bedraagt € 36 per maand. De lessen gaan het gehele jaar door. Mocht de les tijdens een officiële feestdag vallen, dan wordt er een vervangende les aangeboden.

Ik kan niet elke zondag. Kan ik ook een 10 rittenkaart kopen?
Jawel. Dit is mogelijk voor € 120 per 10 rittenkaart.

Wie geeft er les bij afwezigheid?
Katya Huber neemt de lessen voor mij waar bij afwezigheid.

 

Cursussen/opleidingen:

Zwanger in Balans (2017) & Do-In (2018)
http://doinacademy.com/

Docent Hatha Yoga (2017) & Fit en gezond zwanger (2016)
Docent kinderyoga (2016)
https://www.quenosportopleidingen.nl

200 hours Yoga Teacher Training, Rishikesh, India (2015)
https://www.sushilyoga.com/

Informatie

Lestijden: Zondagochtend (10u00)
Docent: Iris Engeln
Telefoon: 06-31678141

Wil je meer informatie, je opgeven, of een proefles aanvragen? Mail of bel dan rechtstreeks met Iris!